Δραστηριότητες

Στα Ασκύφου, στον οικισμό Καρέ μπορείτε να επισκεφτείτε το Πολεμικό Μουσείο του Γεωργίου Χατζηδάκη με κειμήλια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου τα οποία έχει συλλέξει ο ίδιος τα τελευταία 50 χρόνια.

Επίσης μπορείτε να κάνετε κυνήγι (υπάρχει κέντρο κυνηγιού άγριων πουλιών), ιππασία, mountain bike, και bungie jumping στην γέφυρα της Αράδαινας (138μ).

Μπορείτε να επισκεφτείτε το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης, αυτό της Σαμαριάς (Εθνικός δρυμός) μήκους 15 χλμ αλλά και πλήθος άλλα επιβλητικά φαράγγια όπως της Ίμβου, της Αράδαινας του Καλλικράτη καθώς και πολλά σπήλαια. Επίσης αξίζει να επισκεφτείτε το ορειβατικό καταφύγιο στην Ταύρη, σε υψόμετρο 1200 μέτρα και από εκεί να δείτε και τα μικρά οροπέδια της Ταύρης και του Νιάτου.

Και βέβαια δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην σπάνια ομορφιά των υπέροχων δαντελωτών ακτών  του Λουτρού, των Γλυκών νερών,  στα Μάρμαρα ,του Ίλιγγα, της Ορθής Άμμου στο Φραγκοκάστελλο κ.α.

Όσο αφορά τώρα την γαστρονομία της περιοχής πασίγνωστες είναι οι Σφακιανές πίτες, το Σφακιανό τσιγαριαστό αρνί, η γραβιέρα  να συνοδεύεται από το ντόπιο θυμαρίσιο μέλι και πλήθος άλλων προϊόντων που μπορείτε να τις γευτείτε στις ταβέρνες ή στα παραδοσιακά καφενεία της περιοχής..