Αρχική σελίδα

Η Villa Galatia είναι κτισμένη στην κορυφή του οικισμού Γωνί στο οροπέδιο Ασκύφου με υλικά από την φύση απόλυτα εναρμονισμένη με την τοπική παράδοση.

Βρίσκεται σε  ιδανική τοποθεσία  και μπορεί να λειτουργήσει σαν ορμητήριο για μικρές αποδράσεις στην Χώρα Σφακίων, στο γραφικό Λουτρό, στο μαγευτικό Φραγκοκάστελλο, στο φαράγγι της Ίμβρου κ.α .

Λίγα λόγια για την ιστορία που βαραίνει το όνομα της villas μας.

Στην αρχαιότητα, υπήρχαν 4 ΓΑΛΑΤΕΙΕΣ.
- Η Γαλάτεια, η ωραιότερη των Νηρηίδων,
- Η Γαλάτεια, η Κρητικοπούλα από την Φαιστό,
- Η Γαλάτεια, η Κηπριωτοπούλα που την ερωτεύτηκε ο βασιλιάς της Πάφου και
- Η Γαλάτεια, η ευνοούμενη του Διόνυσου, θεού του κρασιού.

Η δική μας Γαλάτεια, έχει κληρονομήσει την ομορφιά της πρώτης, την λεβεντιά της δεύτερης, το ωραίο στήσιμο της τρίτης και το μεράκι της τελευταίας.

Η Villa Galatia δεν έχει εποχή.  Βρίσκεται όλο τον χρόνο εκεί για να εξημερώνει τον χειμώνα και να τον χρωματίζει με θαλπωρή, για να δροσίζει την κάψα του καλοκαιριού  και για να παντρεύει τις στιγμές της άνοιξης με τις στιγμές του φθινοπώρου καταλαγιάζοντας την αγωνία του χρόνου.

Στέκεται πάντα περήφανα στην κορυφή του λόφου και αγναντεύει νωχελικά τον καταπράσινο κάμπο που υποκλίνεται στα πόδια της.

Από πάνω της ένα μεγάλο κομμάτι ουρανού ρίχνει ανεμπόδιστα το φως των φεγγαριών του πάνω της και ο αέρας τυλίγεται με χάρη γύρω από τα πέτρινα μαλλιά της μουρμουρίζοντάς της πόσο ξεχωριστή είναι!